کلکسیونرها کریستالهای آزوریت آبی را بسیار با ارزش می پندارند همچنین سنگهای با کیفیت جواهر بسیار نادر هستند آزوریت اغلب مخلوط با مالاکیت سبز رخ می دهد و این ماده معمولاً برای تراش دامله و اشیاء تزئینی استفاده می شود.
آزوریت به صورت کریستال در بسیاری از مناطق وجود دارد. هنگامی به شکل عظیم رخ می دهد معمولا با مالاکیت، یکی دیگر از کانی های کربنات مس، مخلوط است. گوهرتراشان این مخلوط را که آزوریت-مالاکیت یا آزومالاکیت (azurmalachite) نامیده می شود را به وسایل تزئینی بزرگ مانند جعبه تراش می دهند.
لازم به ذکر است بورنیت (Burnite) مخلوطی از آزوریت و کوپریت (اکسید مس) است. از آنجایی که آزوریت نسبت به مالاکیت ناپایدارتر است، اغلب به مالاکیت تبدیل می شود (pseudomorphs). این بدان معناست که ترکیب شیمیایی آن به مالاکیت تغییر می کند و در عین حال شکل کریستالی خارجی آزوریت را حفظ می کند. آزوریتها، مالاکیتها و کوپریتها همگی ایدیوکروماتیک هستند (idiochromatic :کانی هایی که عامل رنگشان بخشی از فرمول شیمیایی آنها محسوب می گردد.) همگی آن ها رنگ خود را از مس می گیرند. با این حال، مس در این سه سنگ مختلف رنگ های متفاونی ایجاد می کند. آزوریت ها همیشه آبی، مالاکیت ها همیشه سبز و کوپریت ها همیشه قرمز هستند. هنگامی که آن ها به صورت مخلوط با هم رخ می دهند، این کانی ها به شکل نواری یا چشم مانند رنگ های متمایز خود را به نمایش می گذارند.
فرمول شیمیایی: Cu3(CO3)2(OH)2
چگونه می توان آزوریت ها را از لاجورد و دیگر سنگ های آبی تشخیص داد؟
هنرمندان از زمان های قدیم از رنگدانه های آبی آزوریت استفاده می کردند. شاید تعجب آور نباشد که مردم این سنگ را با لاجورد ، یکی دیگر از منابع تاریخی شناخته شده رنگدانه های آبی اشتباه گرفته اند . سودالیت ، یکی دیگر از مواد جواهر که معمولاً حکاکی و تراشیده می شود نیز گاهی اوقات با آزوریت نیز اشتباه گرفته می شود.
اگرچه این مواد ممکن است رنگ های مشابهی را نشان دهند اما آزوریت ها دارای ضریب شکست (RI:nα = 1.۷۳۰ nβ = 1.۷۵۸ nγ = 1.۸۳۸) و وزن مخصوص (۳.۷۷:SG) و همچنین سختی کمتری(۳.۵-۴) هستند. آزوریت ها همچنین دارای دوشکست (Birefringence) هستند، در حالی که لاجورد و سودالیت این گونه نیستند.
رنگ آبی متمایز آزوریت آن را به یک سنگ کلکسیونی محبوب تبدیل کرده با این حال، حتی آزوریت های کوچک نیز بسیار تیره و تقریبا سیاه هستند. از آنجایی که آزوریت ها دارای سختی کم (۳.۵-۴) و همچنین دارای کلیواژکامل هستند و حساسیت زیادی به گرما دارند این عوامل باعث می شود آزوریت ها با تراش فست بسیار نادر باشند
آزوریت ها نیز در مواجهه با هوا، گرما و نور به تدریج رنگ آبی خود را از دست خواهند داد. بنابراین، این جواهرات را برای استفاده روزانه توصیه نمی شود.
همچنین این جواهرات را فقط با آب، مواد شوینده مناسب و برس نرم تمیز کنید. از هرگونه پاک کننده حاوی اسید خودداری کنید. آنها را جدا از جواهرات با سختی بالاتر، در تاریکی و در محفطه ای در بسته نگهداری کنید تا تماس با هوا کاهش یابد. به طور کلی این گوهرسنگ بیشتر برای کلکسیونرهای سنگ های غیر معمول یا علاقه مندان به گوهر تراشی جداب است.
منابع:
منابع قابل توجه و با کیفیت جواهر این گوهرسنگ شامل موارد زیر است:
ایالات متحده
فرانسه
استرالیا
نامیبیا
مکزیک
و دیگر منابع شامل :ایران؛ افغانستان؛ چین؛ جمهوری دموکراتیک کنگو؛ یونان؛ ایتالیا؛ لائوس؛ مراکش؛ پاکستان؛ پرو؛ روسیه می باشد.
کریستال آزوریت نامبیا
منبع:gemsociety
سلام. خسته نباشید.
به تازگی سنگی پیدا کردم که پوسته سوخته به رنگ سیاه و خاکستری دارد. اول احتمال دادم شهاب سنگ باشد ولی جذب ندارد یا نامحسوس است. سنگ را برش دادم داخل سنگ. سنگی کریستالی تقریبا سبز ابی میباشد. ولی نمیدونم مغزی سنگ از چه نوع سنگی میباشد.
خواهش میکنم یاری کنید.
سپاسگزارم
سلام وقت بخیر لطفا از طریق شماره تلفن های زیر با ما در تماس باشین
موبایل : ۰۹۹۰۶۹۵۹۸۵۰ تلفن ثابت: ۰۲۱۸۱۵۸۲۲۰۴