موسسه گوهرشناسی تحسین

با همکاری آموزشی دانشگاه خوارزمی

آونتورین

آونتورین-Aventurine

آونتورین (Aventurine) انواعی از کوارتز یا کوارتزیت نیمه شفاف با اینکلوژن های کوچک بشقابی شکل یا پولکی شکل فراوان است . نور وارد شده به کوارتز به این اینکلوژن ها برخورد کرده و از آنها منعکس می شود. این فرآیند ظاهر درخشانی را ایجاد می کند که به عنوان “Aventurescence” شناخته می شود. اینکلوژن ها همچنین می توانند رنگ متمایز و اغلب زیبا را به سنگ ببخشند.

پدیده Aventurescence که در اثر ورود نور به سنگ و انعکاس آن از دانه های منعکس کننده کوچک، فلز یا کانی ایجاد می شود و ظاهری پر زرق‌وبرق می سازد. این پدیده به کوارتز محدود نمی شود.

هنگامی که اینکلوژن ها فراوان و در یک جهتِ مشترک باشند، بازتاب آنها می تواند چشم نواز باشد. این خاصیت در کنار رنگ‌های پر متقاضی سنگ، جذابیت آونتورین را به عنوان یک سنگ قیمتی افزایش می دهد. آونتورین اغلب سبز است، اما در رنگ های نارنجی، زرد، قرمز، صورتی، قهوه ای، سفید، خاکستری و آبی نیز دیده می شود.

آونتورین-Aventurine

انواع اینکلوژن ها

رایج ترین اینکلوژن در آونتورین ، فوشیت ( Fuchsite) ، یک میکای سبز غنی از کروم است. وجود فقط مقدار کمی فوشیت می تواند رنگ سبز متمایزی را به آونتورین بدهد.

برخی از نمونه های آونتورین حاوی ده تا بیست درصد فوشیت هستند. چنین مقدار زیادی می تواند مشکلاتی ایجاد کند. اگر صفحات های فوشیت در یک جهت مشترک باشند، می توانند باعث ایجاد رخ یا کلیواژ (Cleavage) شوند. اگر دانه‌ها درشت باشند، می‌توانند در هر مکانی که سطح صیقل داده شده را قطع می‌کنند، باعث تشکیل حفره‌ شوند.

میکای لپیدولیت (Lepidolite) می تواند رنگ صورتی، قرمز یا بنفش ایجاد کند. هماتیت (Hematite) و گوتیت (Goethite) می توانند آونتورین صورتی، نارنجی، قرمز و قهوه ای تولید کنند. مسکوویت (Muscovite) و ایلمنیت (Ilmenite) می توانند آونتورین خاکستری، زرد یا نقره ای تولید کنند.

آونتورین-Aventurine

منابع Aventurine

مقادیر کمی از آونتورین در بسیاری از نقاط جهان یافت شده است. هند تا کنون مهمترین تولید کننده تجاری آونتورین است. برزیل رتبه دوم تولید را دارد. روسیه ، اسپانیا ، اتریش و تانزانیا مقادیر کمتری آونتورین تولید می کنند.

برخی از مردم عقیده دارند که بیشتر سنگ هایی که امروزه به عنوان “آونتورین” فروخته می‌شوند، دارای ویژگی Aventurescence ناکافی هستند. کوارتزی که Aventurescence آن سریع قابل تشخیص باشد به سختی پیدا می شود و Aventurescence چشمگیر نادر است.

آونتورین-Aventurine

خواص فیزیکی Aventurine

آونتورین بیشتر خواص فیزیکی کوارتز را دارد. وجود اینکلوژن ها به کوارتز Aventurescence می دهد و برخی از خواص دیگر آن را تغییر می دهد.

آونتورین می تواند سختی کمتر از ۷ داشته باشد. رایج ترین اینکلوژن های مرتبط با آونتورین همگی سختی کمتر از ۷ کوارتز را دارند و وجود آن ها می تواند باعث کاهش سختی سنگ شوند.

بسیاری از اینکلوژن معمولی آونتورین دارای وزن مخصوصی بالاتر از کوارتز هستند. اگر فراوان باشد، اینکلوژن های مانند هماتیت، ایلمنیت و گوتیت می‌توانند وزن مخصوصی بالاتر از کوارتز به آونتورین بدهند.

 

فرمول شیمیایی: SiO2

رنگ: معمولا سبز. همچنین نارنجی، زرد، قرمز، صورتی، بنفش، سفید، قهوه ای و آبی.

رنگ سائیدگی:بی رنگ

جلاء: شیشه ای-Aventurescent

سیستم تبلور: تریگونال

وزن مخصوص: ۲.۶ تا ۲.۷ (اگر میزان اینکلوژن ها بیشتر شود می تواند بالاتر باشد)

سختی مو :۶.۵ تا ۷ (اگر اینکلوژن های میکا فراوان باشد سختی کمتری مشاهده می شود.)

 

موارد استفاده از Aventurine

از آونتورین سبز برای ساخت گوشواره، آویز، انگشتر و سایر جواهرات استفاده می شود. رنگ‌های دیگر آونتورین برای تولید این اقلام استفاده می‌شود، اما کمتر دیده شده اند زیرا آونتورین زیبا در آن رنگ‌ها کمتر رایج است.

آونتورین سبز یک جایگزین محبوب و کم هزینه برای یشم و آمازونیت است. برخی از خریداران یک سنگ سبز جذاب می خواهند و آونتورین برای آن ها یک انتخاب مناسب می باشد.

موارد استفاده از Aventurine

موارد استفاده از Aventurine

 

منبع:Geology

 

 

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *