گوشنیت (Goshenite) یا بریل بی رنگ بعلت نداشتن عناصر رنگساز در خود بصورت بی رنگ یافت می شود و برای اولین بار در آمریکا کشف شد. هیچ روشی از بهسازی هایی که بروی گوهرها انجام میشود بر روی بریل بی رنگ انجام نمی گیرد چون ارزشی چندانی ندارد. این سنگ در کشورهای آمریکای جنوبی، اروپای شمالی، آفریقای شرقی و جنوبی، هیمالیا و حتی در کلمبیا هم یافت می شود.
ترکیب شیمیایی: Be3Al2(Si2O6)3
سیستم کریستالی: هگزاگونال
وزن مخصوص: ۷۳/۲ – ۶۶/۲
ضریب شکست: ۵۸۳/ ۱ – ۵۷۲/۱
سختی: ۸ – ۵/۷
استحکام: خیلی خوب
گوشنیت با تراش برلیان بسیار شبیه به الماس است و افرادی که قدرت خرید الماس را ندارد از این گوهر استفاده میکنند البته چون ساختار فیزیکی مشترکی با زمرد دارد قطعه طلقی یا فلزی سبز رنگی در پشت کانی تراشیده شده گوشنیت قرار می دهند تا با انعکاس نور بشکل سبز زمرد بنظر برسد و سپس در پایه بسته آن را قرار می دهند و به عنوان شبه زمرد روانه بازار فروش گوهرها می کنند .
واژه “Goshenite” از نام محله ای بنام “Goshen” در ایالت ماساچوست امریکا اقتباس شده که اولین بار “Goshenite” در همین مکان کشف شد. در کانادا ، برزیل و روسیه نیز این کانی دیده شده است. زمرد بی رنگ و روشن، اولین بار توسط آلمانی ها به عنوان عدسی عینک به کار گرفته شده و واژه brille به معنای عینک، احتمالا از واژه beryl اقتباس شده است.
نظرات کاربران