موسسه گوهرشناسی تحسین

با همکاری آموزشی دانشگاه خوارزمی

تجارت ، پاشنه آشیل توسعه صنعت گوهر سنگ ها

سهراب سلیمی: با توجه به اصلاح چارت سازمانی وزارت صمت ،بهترین فرصت است که موضوع تشکیل میز تخصصی طلا، جواهر و گوهر سنگ را در چارت سازمان توسعه تجارت ایران پیگیری کرد.
به گزارش گلدنیوز ، دکتر مسعود کیانی- رییس انجمن صنفی گوهرسنگ ایران در ادامه نشست تخصصی فرصت ها و چالش های صادرات گوهرسنگ ها گفت: در کشور ظرفیت های خوبی برای توسعه این صنعت وجود دارد و ۴۰ نوع گوهر سنگ در کشور موجود است که برخی از آنها مانند فیروزه نیشابور بین المللی است و همچنین ظرفیت های خوبی در بحث آموزش در کشور وجود دارد اما مشکل مهم برای توسعه صنعت گوهر سنگ، تجارت است که هیچ قانونی ندارد.

وی با تاکید براینکه اگر آیین نامه تجارت و صادرت در بحث گوهر سنگ ها درست شود می تواند مانند لوکوموتیو همه موارد مانند آموزش، فروش، تولید، اکتشاف و معدن را پیش ببرد بیان داشت:

در حال حاضر هیچ کارت بازرگانی برای صادرات و واردات گوهر سنگ ها وجود ندارد و همه به صورت کیفی و چمدانی انجام می شود و حتی در مورد الماس ها یک برگه مالیات الماس نداریم و همه غیر قانونی به کشور آمده است.

وی معرفی های کاذب برخی افراد به عنوان دکترای طبیعت درمانی و دکترای کانی باستان شناسی و سوء استفاده از هنر و صنعت گوهر سنگ ها و همچنین سوء استفاده برخی برندهای بالای شهر تهران و فروش شیشه به جای سنگ های قیمتی و الماس با هزینه های گزاف و سودهای میلیون دلاری را از جمله آسیب های نبود قوانین در این حوزه عنوان کرد.

ضرورت تدوین آئین نامه صادراتی

کیانی با تاکید بر ضرورت تدوین آیین نامه صادرات و اینکه اگر بتوانیم برای صادرات گوهر سنگ ها پایانه صادراتی ایجاد کنیم می توانیم زمینه توسعه صادرات گوهر سنگ ها و ظرفیت های موجود را فراهم کنیم گفت:

در حال حاضر از مرزهای افغانستان کیسه کیسه زمرد افغانستان به کشور ما می آید ولی چون مشتری و امکانات بهره وردی از این زمردها در کشور فراهم نیست بازگشت می خورد. همچنین در مورد فیروزه نیشابور و کرمان که متاسفانه به دلایلی نمی توان حتی یک دانه از آن صادر شود.

وی اظهار داشت: اگر آیین نامه ای تدوین شود و یا میزی در سازمان توسعه تجارت ایجاد شود می توانیم با توجه به اینکه در کشور های همجوار مانند افغانستان، پاکستان، تاجیکستان هیچ گونه خدمات فرآوری روی سنگ ها انجام نمی شود و استخراج گوهر سنگ ها غیر اصولی انجام می شود از خلاء ها بهترین استفاده و بهره برداری را انجام دهیم و همچنین می توانیم به کشور های فاقد این ظرفیت ها و امکانات، خدمات آموزشی و آزمایشگاهی ارائه دهیم.

گردش مالی ۱.۲ تریلیون دلاری گوهر سنگ ها و سهمی که ایران ندارد

کیانی در ادامه باتاکید بر اینکه ۱.۲ تریلیون دلار گردش مالی سالانه گوهر سنگ ها است گفت: بر اساس آمار کشور سوئیس که هیچگونه سنگی ندارد ۹۸ میلیارد دلار صادرات داشته است. کشور های مانند هنگ کنگ، تایلند ترکیه و .. در رده های بعدی هستند و متاسفانه در کشور ما هیچگونه قوانینی برای تجارت گوهر سنگ ها وجود ندارد و اراده ای هم برای پیگیری دیده نمی شود.

کیانی در ادامه سخنان خود برخی سهم خواهی ها را از موانع انجام کار و پیشبرد اهداف سند عنوان کرد.

تشکیل میز تخصصی طلا، جواهر و گوهر سنگ

سهراب سلیمی، مدیر کل دفتر توسعه صادرات خدمات سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه این نشست گفت: بر اساس قوانین بالادستی، صادرات کالا و خدمات جایگاه بالایی دارد و کل مشوق ها و مزایایی که برای صادرات کالا در قوانین بالا دستی در نظر گرفته شده است برای خدمات نیز جاری و ساری است. لذا بخش خصوصی و متخصصین امر ضرورت دارد در راستای توسعه صادرات گوهر سنگ ها خدمات را به گونه ای تعریف کنند که از مزایا و مواهب صادرات کالا در بحث صادرات خدمات هم استفاده شود

وی با بیان اینکه صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی به دلیل اینکه در بحث های پیمانکاری هستند و طبعا در مواجهه با معدن طلا نمی توانند مثل معادن سنگ و مس ورود کنند بیان داشت: نیاز است در این حوزه نیز افراد متخصص ورود کنند تا با تشکیل شرکت های مشترک بتوان صادرات خدمات فنی و مهندسی را با سرعت و کیفیت بالاتری پیش ببریم.

سلیمی در ادامه با بیان سابقه همکاری سازمان توسعه تجارت با طرح های شرکت ایمیدرو گفت: برای توسعه صنعت گوهر سنگ از خارج به داخل کشور ضرورت جذب سرمایه گذار محسوس است که سازمان توسعه تجارت به خصوص دفتر توسعه صادرات می تواند در زمینه جذب سرمایه گذار برای توسعه گوهر سنگ حمایت و کمک خوبی را داشته باشد.

مدیر کل دفتر توسعه صادرات خدمات سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: متخصصان و صاحب نظران در حوزه گوهر سنگ، موانع صادرات و گمرکی برای توسعه صادرات گوهر سنگ ها را احصاء کنند و طی پیشنهاد هایی به سازمان توسعه تجارت ارائه دهند تا توسط سازمان توسعه تجارت پیگیری و در شورای عالی صادرات ارائه گردد تا بتوان پیشنهاد ها را به صورت آیین نامه یا قانون مصوب کرد.

وی تصریح کرد: اکنون که اصلاح چارت سازمانی در وزارت صمت و سازمان های توابع و سازمان توسعه تجارت ایران دنبال می شود بهترین فرصت و موقعیت طلایی است که موضوع تشکیل میز تخصصی طلا، جواهر و گوهر سنگ را در چارت سازمان توسعه تجارت آورد تا زین پس این مهم هم متولی داشته باشد.

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *