موسسه گوهرشناسی تحسین

با همکاری آموزشی دانشگاه خوارزمی

سیارک 16 سایکی- موسسه گوهرشناسی تحسین

سیارک ۱۶ سایکی

سال گذشته، آژانس فضایی اعلام کرد که قصد دارد به سمت سیارک دوردست به نام  ۱۶ سایکی  (۱۶ Psyche) حرکت کند که گمان می‌رود حاوی فلزات گرانبها از جمله طلا، آهن و نیکل است که ارزشی چشمگیر دارد.
ناسا در بیانیه‌ای که در سال گذشته منتشر شد، گفت: «تیم‌های مهندسان و تکنسین‌ها تقریباً شبانه‌روز کار می‌کنند تا مطمئن شوند که مدارگرد آماده سفر ۲.۵ میلیارد مایلی به یک سیارک غنی از فلز است که ممکن است درباره هسته‌های سیاره‌ای و نحوه تشکیل سیارات اطلاعات بیشتری به ما بدهد»
سیارک 16 سایکی
این فضاپیما از مرکز فضایی کندی ناسا در کیپ کاناورال فلوریدا در ۱۳ اکتبر ۲۰۲۳ پرتاب شد .این فضاپیما ۲.۲ میلیارد مایل (۳.۵ میلیارد کیلومتر) را در فضا طی کرده است و انتظار می رود در آگوست ۲۰۲۹ به سیارک برسد.
متصدیان این مأموریت در آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا (JPL) بسیاری از ماه‌های گذشته را صرف بررسی سیستم فضاپیما کرده‌اند و به طور مداوم ارزیابی کرده‌اند که آیا هنوز هم برای ادامه سفر به اعماق فضا مناسب است یا خیر.
پس از رسیدن به سیارک در محل خود در کمربند اصلی سیارک بین مریخ و مشتری، فضا پیما پس از آن کمی بیش از دو سال به دور سیارک ۱۶ سایکی می چرخد  و همه اینها در حالی است که گرانش، ویژگی های مغناطیسی و ترکیب آن را با مجموعه ای از ابزارهای خاص  خود اندازه گیری می کند.
سیارک پر از فلزات گرانبها
سپس این فضاپیما برنامه ریزی شده است تا در ماه می ۲۰۲۶ به مریخ نزدیک شود تا از گرانش آن  برای افزایش سرعت خود استفاده کند. این فضاپیما در نهایت از سال ۲۰۲۹ تا ۳۰۳۱ به دور سیارک خواهد چرخید.
سیارک 16 سایکی
به گفته ناسا، این سیارک ۱۷۳ مایل (۲۸۰ کیلومتر) عرض و ۱۴۴ مایل (۲۳۲ کیلومتر) طول دارد، در حالی که مساحت سطح آن ۶۴۰۰۰ مایل مربع (۱۶۵۸۰۰ کیلومتر مربع) است.
و این اندازه عظیم سیارک است که باعث شد ناسا تصمیم بگیرد این ماموریت را ادامه دهد.
نیکولا فاکس، معاون اداره ماموریت علمی ناسا، توضیح داد: ” سایکی یک سیارک بزرگ است، و به همین دلیل است که می‌خواهیم به سراغ آن برویم.”
سیارک 16 سایکی
منبع:Unilad

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *