موسسه گوهرشناسی تحسین

با همکاری آموزشی دانشگاه خوارزمی

پینیت یا پاینیت (Painitis)

پینیت-Painite

پینیت یا پاینیت (Painitis) فقط در میانمار تشکیل می شود. اولین نمونه پینیت،(یک تک کریستال)، به عنوان یک گونه جواهر جدید در سال ۱۹۵۷ شناسایی شد. تا سال ۲۰۰۱، تنها دو کریستال دیگر یافت شد. از آن زمان، پینیت های بیشتری کشف شده است. اکنون بیش از هزار کریستال و قطعه بازیافت شده است ، اما بیشتر این نمونه ها  برای تراش فست قابل استفاده نیستند.
پینیت یا پاینیت (Painitis)

 

فرمول شیمیایی: CaZrAl ۹ (BO ۳ )O ۱

رنگ:قرمز، قهوه ای، نارنجی-قرمز

سختی مو :۸

فرم شکستگی: معمولا صدفی

کلیواژ: مشاهده نشده است

وزن مخصوص: ۴.۰۱ – ۴.۰۳

سیستم کریستالی: سیستم هگزاگونال

جلاء: شیشه ای
شفافیت: معمولا شفاف
ضریب شکست: ω = ۱.۸۱۶ ε = ۱.۷۸۸
حداکثر ضریب شکست مضاعف: δ = ۰.۰۲۸
رنگ سائیدگی:قرمز

آیا Painite یک نگین جواهر خوب می سازد؟

پینیت ها با سختی ۸، درخشندگی فوق العاده و رنگ های قرمز جذاب، نگین های جواهر زیبایی می سازند. با این حال، آن ها برخی از چالش ها را برای گوهرتراشان به همراه دارند. حتی نمونه های راف با کیفیت جواهر نیز معمولاً  دارای اینکلوژن هستند و شکسته می شوند. در نتیجه، گوهرتراشان تمایل دارند این سنگ‌های قیمتی را کوچک و کم عمق تراش دهند که این نوع  تراش می‌تواند باعث افت درخشندگی آن ها شود.
پینیت یا پاینیت (Painitis)

شناسایی پینیت ها

پینیت ها رنگ ها و وزن مخصوصی دارند که با  آلماندین ها (almandines)، اسپسارتیت ها (spessartites) و یاقوت ها (rubies) همپوشانی دارند . این بدان معنی است که برخی از سنگهای تراشیده ممکن است به اشتباه به عنوان یاقوت یا گارنت شناخته شده باشند . با این حال، پینیت ها دارای مقادیر ضریب شکست (refractive index) هستند که با یاقوت سرخ متفاوت است و همچنین ضریب شکست مضاعف (birefringence) و طیف جذبی (absorption spectrum) آنها باعث تمایزشان از گارنت ها می شوند.

در سال ۲۰۰۷، یک نمونه قهوه‌ای رنگ از موزه تاریخ طبیعی لندن ، که در اصل به عنوان تورمالین با یاقوت‌های موگوک شناخته می‌شد، ثابت شد که پینیت رنگی است.

پینیت یا پاینیت (Painitis)

 

اگرچه پینیت ها مقاومت زیادی در برابر خراش دارند، اما ممکن است دارای  اینکلوژن و شکستگی هایی نیز باشند که آنها را در برابر  پوشیدن روزانه، گرما و ارتعاشات سیستم های تمیز کننده مکانیکی  آسیب پذیر می کند

 

پینیت یا پاینیت (Painitis)

منبع:gemsociety

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *