موسسه گوهرشناسی تحسین

با همکاری آموزشی دانشگاه خوارزمی

الماس Diamond

الماس Diamond

الماس معروف ترین گوهری است که از زمان های قدیم تا کنون بسیار خواهان داشته است. مشهور بودن الماس به خاطر ویژگی های مهمی که دارد مانند داشتن رتبه اول سختی در تمام ماده های دنیا، آتش درونی،‌ پایداری و کمیابی و تنوع رنگ آن است که باعث شده در بین گوهرها همیشه رتبه اول را داشته باشد. بیشتر الماس های با کیفیت گوهری بدون رنگ و یا رنگ بسیار ضعیفی دارند. با این حال الماس های رنگی را به نام الماس های فانتزی (fancy) می شناسند. این الماس ها به شدت کمیاب و گران بها بوده و قیمت بالایی دارند. این دسته الماس ها تجملی گراترین اجسام استفاده شده توسط بشر هستند.بعضی از الماس های دارای رنگ های واضح و روشن,توانسته اند رکوردهایی تاریخی تا بیش از یک میلیون دلار برای هر قیراط را هم ثبت کنند.

 

الماس diamond
همه چیز درباره الماس Diamond

بیشترین استفاده الماس ها در ساخت جواهرات نوع بی رنگ آنها است. اکثر الماس ها دارای یک ته رنگ می باشند که این ته رنگ هم اغلب مایل به زرد یا مایل به قهوه ای می باشدتقریبا ۹۵ درصد الماسهای دنیا در این دسته قرار دارد. الماس های کاملاً شفاف و تمیز نسبت به الماس های دارای ته رنگ گران بها تر هستند. الماسهای دارای ته رنگ زرد زیاد مورد توجه نیستند اما وجود رنگ زرد قناری یا طلایی الماس را تبدیل به یکی از انواع الماس های گران بها می کند. مساله بعدی درمورد استخراج از منابع الماسهای دنیا بدین صورت است که فقط ۵ درصد الماسهای استخراجی کیفیت جواهر داشته و ۲۰ درصد نزدیک جواهر و مابقی در صنایع مربوطه استفاده میشود این مقدار ۷۵ درصدی مقادیر زیادی از الماس ها هستند که کدر بوده و کیفیت گوهری ندارند،‌ و یا دارای عیوب بسیار عمده و مهمی هستند.
کاربرد و استفاده :
الماس گوهر مهمی در صنعت جواهر سازی می باشد. اغلب الماس های بدون رنگ در جواهر سازی به کار می روند ، با این حال الماس های زرد و قهوه ای نیز در جواهر سازی مورد استفاده قرار می گیرند. دیگر الماس های تجملی بسیار کمیاب و گران قیمت بوده و منحصراً محدود به مشتریان بسیار خاص می گردند. الماس های سیاه کدر هم برخی مواقع به عنوان یک سنگ جواهری سیاه رنگ دارای درخشش شبه فلزی تراش می خورند.
نام های نادرست و غلط :
اشکال مختلف کوارتز را می توان به الماس نسبت داد.. بسیاری از این نام ها به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند و یا توسط بازاریان زبان به زبان درست شده باشد اما چند نام هم مانند الماس Hekimer وجود دارد که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرند. انواع مختلف این نام ها که برای اشکال الماس ها بکار میرود که عمدتا کوارتز هستند عبارت اند از:
الماس آرکانسانس (Arkansas) ، الماس بافا (Baffa) ، الماس بریستول (Bristel) ، الماس کاپ مای (Cape may) ، الماس کورنیش (Cornish) ، الماس دائو فین (Dauphine) ، الماس هرکیمر(Herkimer) ، الماس هات اسپرینگ (Hot spring ) ، الماس مارموروسچ (Marmorosch) ، الماس پکوس (Pecos) ، الماس والوم (Vallum) ، الماس زابلتیتزن (Zabeltitzen)..
نام های غلط و جعلی دیگری وجود دارد که مربوط به گونه های کوارتز نمی شوند. این نام ها به این ترتیب می باشند :
⦁ الماس سیاه آلاسکا که نوعی هماتیت است.
⦁ الماس جورادو (Jourado) که نوعی اسپینل مصنوعی بدون رنگ است.
⦁ الماس کیلیکرانکی (Killiecrankie) که نوعی توپاز بدون رنگ به دست آمده از منطقه ی خلیج کیلیکرانکی واقع در شمال جزیره ی Flinders در استرالیا می باشد.
⦁ الماس ماتورا (Matura) که نوعی زیرکن بی رنگ است.
⦁ الماس استراس(Strass) که شیشه ایی بی رنگ است و در صنعت جواهر سازی از آن به عنوان مشابه سنگ های جواهری استفاده می کنند.
⦁ الماس سوارووسکی(Swarovski) که نوعی شیشه با درخشندگی زیاد است.
الماس های فانتزی (fancy) به ۹گروه درجه بندی می شوند
کمرنگ (Faint)، خیلی روشن (very light)، روشن (light)، روشن فنسی (fancy light)، فنسی (fancy)، فنسی قوی (fancy intense)، فنسی واضح(fancy vivid)، فنسی تیره (fancy dark) و فنسی عمیق (fancy deep) رنگ در الماس های آبی رنگ طبیعی به مقدار عنصر بور(B) درون الماس بستگی دارد. هر چقدر این الماس ها رنگشان تیره ترباشد قیمتشان هم بیشتر میشود. الماس های آبی رنگ طبیعی بیشتر متعلق به معدنCullinan که در نزدیکیpretoria در آفریقای جنوبی واقع شده است بدست می آید. قیمت های این نوع الماس می تواند به شکل غیر قابل تصوری بالا باشد؛ برخی از آن ها با قیمت بیش از ۱میلیون دلار برای هر قیراط نیز فروخته می شوند.

حلقه ای با الماس آبی

حلقه ای با الماس آبی (Fancy Vivid Blue diamond)  به ارزش بیش از ۲۵ میلیون دلار

رنگ :

رنگ های الماس Diamond
شفافیت: شفاف تا کدر
سختی موس:۱۰
وزن مخصوص: ۳.۵۵-۳.۴۷
ضریب شکست نوری: ۲.۴۱۹-۲.۴۱۷
SR: بازگشت نوری
شکست دوگانه: ندارد
0.۰۴۴: تفرق نور
سیستم کریستالی: کیوبیک
رنگ سائیدگی: بی رنگ
فرم شکستگی: صدفی ، سوزنی
کیلواژ: کامل
جلاء: الماسی
C: ترکیب شیمیایی
(gm) 12.01 :جرم مولکولی
فلورسانس: قوی (زرد ،آبی ،سبز )


در مقالات بعدی با:

آشنا خواهیم شد همراه ما باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

2 دیدگاه

  1. اسدی گفت:

    بسیار عالی بود

    1. بهنام علیزاده گفت:

      سپاس

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *