موسسه گوهرشناسی تحسین

با همکاری آموزشی دانشگاه خوارزمی

کشف تصادفی کهربا

کشف تصادفی گوهر کهربا :همان‌طور که می‌گویند زباله‌های یک نفر، گنج دیگری است؛ سنگی که چندین دهه به‌عنوان «نگه‌دارنده در» استفاده می‌شد، ۱.۱ میلیون دلار قیمت‌گذاری شد.

سنگ ۳.۵ کیلوگرمی که در بستر رودخانه‌ای در جنوب شرقی رومانی توسط یک زن مسن پیدا شد؛ یکی از بزرگ‌ترین تکه‌های کهربا دست‌نخورده در جهان است. سنگی که زن به خانه آورد تا از آن استفاده کند، در عین ناباوری ۱.۱ میلیون دلار قیمت دارد.

کشف تصادفی گوهر کهربا

کهربا رزین طبیعی درختی از میلیون‌ها سال گذشته است. باگذشت زمان، این ماده بسیار چسبناک به ماده‌ای سخت و گرم تبدیل می‌شود که به‌عنوان یک سنگ قیمتی شناخته می‌شود. در رومانی، تکه‌های کهربا را می‌توان در اطراف روستای کولتی (Colti) در ماسه‌ کنار رودخانه بوزائو (Buzau) پیدا کرد.

کشف تصادفی گوهر کهربا

کشف تصادفی کهربا به وزن ۳.۵ کیلوگرم

 

این کهربا که به‌عنوان رومانیت (rumanite) شناخته می‌شود، به خاطر طیف‌های مختلفی که از رنگ‌ قرمز دارد معروف شده و اکنون بسیار ارزشمند است.

رودخانه مدت‌زمان طولانی هدف شکارچیان کهربا قرارگرفته بود، اما این تکه سنگ که از دست آن‌ها در امان مانده بود، توسط زن مسنی که در روستای کولتی زندگی می‌کرد، پیدا شد، اما گویا پیرزن نمی‌دانست چه چیزی پیداکرده است. پس از مرگ این زن در سال ۱۹۹۱، کسی که خانه‌اش را به ارث برده بود، به این سنگ که به‌عنوان نگه‌دارنده در استفاده می‎شد شک کرد.

او پس‌ازآنکه متوجه شد این سنگ، یک‌تکه سنگ معمولی نیست، آن را به دولت رومانی فروخت که توسط کارشناسان موزه تاریخ کراکوف در لهستان ارزیابی شود. به گفته این کارشناسان، این کهربا احتمالاً بین ۳۸ تا ۷۰ میلیون سال سن دارد و کشف آن‌هم در سطح علمی و هم در سطح موزه اهمیت زیادی دارد.

 

موزه کهربا در بوزائو –Buzău

موزه کهربا در بوزائو –  Buzău

 

موزه کهربا در بوزائو –  Buzău

 

این قطعه که به‌عنوان گنجینه ملی رومانی طبقه‌بندی می‌شود، از سال ۲۰۲۲ در موزه استانی بوزائو نگهداری می‌شود.

 

شبیه این کشف شگفت انگیز در میشیگان نیز اتفاق افتاده در آن جا مردی از تکه سنگ بزرگی به عنوان نگه دارنده در استفاده می کرد ، اما بعد از گذشت ۳۰ سال متوجه شد که درهای خود را با شهاب سنگی به ارزش ۱۰۰٫۰۰۰ دلار در جای خود نگه داشته است.

کشف تصادفی شهاب سنگ

شهاب سنگی که به عنوان نگهدارنده در استفاده می شد

منبع: sciencealert

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *