موسسه گوهرشناسی تحسین

با همکاری آموزشی دانشگاه خوارزمی

کهربای بالتیک

کهربا ماده ای طبیعی، آلی بوده که از فسیل شدن صمغ طبیعی گیاهان ایجاد می شود. حشرات ، جانوران و گیاهان در هنگام تشکیل کهربا ممکن است درون آن به دام افتاده و به فسیل تبدیل شوند . کهربا گوهری ارگانیک و جواهری آلی است منطقه بالتیک محل بزرگ ترین ذخایر شناخته شده کهربا به نام کهربای بالتیک یا سوکسینیت است. مکان و زمان تشکیل این کهربا جنگل های دوران ائوسن( از دورهای زمین‌شناسی است و به ۵۶ میلیون سال پیش تا ۳۳٫۹ میلیون سال پیش گفته می‌شود ) می باشد. تخمین زده شده است که این جنگل ها بیش از ۱۰۰۰۰۰ تن کهربا را تولید کرده اند امروزه بیش از ۹۰ درصد کهربای جهان از استان Kaliningrad Oblast روسیه می آید و منبع درآمد عمده ای برای ساکنان آن منطقه است.

کهربای بالتیک بزرگ ترین منبع کهربای روی زمین را تشکیل می دهد و فرضیات در مورد وسعت جغرافیایی، ساختار و ترکیب جنگل های منبع آن از زمان آغاز مطالعه بر روی کهربای بالتیک در قرن نوزدهم شکل گرفت . فرضیات در مورد جنگل های منبع کهربای بالتیک عموما براساس تفسیرهای اکولوژیکی از ترکیب گیاهان و حیوانات بوده است.

در حالی که Hugo Conwentz گیاه شناس آلمانی این جنگل های انبوه مرطوب و گرم کاج را تنها با چند درخت برگریز فرض می کرد، دیگر نویسندگان قرن نوزدهم جنگل های منبع کهربای بالتیک را به زمین های پست باگونه های گیاهی نیمه گرمسیری تا گرم معتدل در نظر می پنداشتند همچنین وجود تشابه به گیاهان موجود در آمریکای شمالی، آسیای شرقی و اروپا را محتمل می پنداشتند . انتشارات اخیر (Weitschat, 1997; Wichard et al., 2009; Weitschat and Wichard, 2010) “جنگل کهربای بالتیک” را گرمسیری می دانند که با جنگل های بارانی نیمه گرمسیری کوهستانی ترکیب شده است.

کهربای بالتیک

 

 

فیلوژنی و طبقه بندی حشرات (بال‌مودار نام علمی: Trichoptera )

 

درتصویر زیر طبقه بندی تعداد و نام علمی برخی از حشرات Trichoptera که به دوران ژوراسیک میانی باز می گردند و در کهربای بالتیک یافت می شوند را مشاهده می کنیم
که به سه زیر راسته (suborder) اصلی تقسیم می شوند Annulipalpia با هشت خانواده، Integripalpia با ۳۳ خانواده و Spicipalpia با ۴ خانواده طبقه بندی شدند.

 

 

فیلوژنی و طبقه بندی حشرات بال‌مودار نام علمی: Trichoptera

 

مردم در سواحل دریای بالتیک بخصوص در کشور روسیه در هنگام طوفان به دنبال شکار کهربا از آب دریا هستند.

منبع:sciencedirect

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *