موسسه گوهرشناسی تحسین

با همکاری آموزشی دانشگاه خوارزمی

یاقوت سبز

سافایر سبز

خانواده  کوروندوم بیشترین وسعت استفاده را دارند و شناخته شده هستند ولی بسیاری نمیدانند که سافایر سبز هم وجود دارد .در گذشته به سافایر های سبز  ” زمرد سبز مشرق زمین ” میگفتند .این سافایر ها هم جزو سافایر فانتزی شناخته میشوند. در سال های گذشته محبوب ترین کوروندوم ها یاقوت قرمز و سافایر کبود بوده ولی در دهه گذشته با شناخته شدن این گوهرها  آنهاهم از محبوبیت بالایی برخوردار شدند.

یاقوت سبز -سفایر سبز

این سافایر ها را ما برنگ سبز روشن تا سبز تیره یافت می کنیم. سافایر سبز در ماداگاسکار، سریلانکا، تایلند و استرالیا استخراج میشوند. سافایر های سبز تایلند و استرالیا بیشتر در رنگ سبز- آبی یا سبز- زرد دیده می شوند سافایر سبز می تواند به شکل طبیعی و یا در آزمایشگاه تولید شود.

یاقوت سبز -سفایر سبز

سافایر سبز برای بهبود و افزایش رنگ خود تحت عملیات بهسازی قرار می گیرند. همان طوری که در دیگر سنگ های جواهری تولید شده به شکل طبیعی یا آزمایشگاهی دیده شده است، سافایر رنگی سبز نیز در نوع طبیعی خود نسبت به نوع آزمایشگاهی آن گران تر است. فاکتورهای دیگری که به تعیین قیمت سافایر  سبز کمک می کنند شامل شفافیت، رنگ، اندازه و نوع برش آن می باشد. در سختی در واحد موهس، سافایر های کبود سختی بسیار بالایی دارند که سافایر سبز هم از این مورد مستثنی نیست. تنها الماس که در واحد موهس دارای سختی ١٠است (بالاترین مقدار سختی را دارد) سخت تر از سافایر ها می باشد.

 

رنگ:

شفافیت: شفاف تا کدر

سختی مو:۹

۴.۱۰-۳.۹۵: وزن مخصوص

۱.۷۷-۱.۷۶: ضریب شکست نوری

 خواص نوریU: تک محوره (-)

DR: بازگشت نوری

۰.۰۱۰-۰.۰۰۸: شکست دوگانه

۰.۰۱۸: تفرق نور

سیستم کریستالی: هگزا گونال (تری گونال)

رنگ سائیدگی: سفید

فرم شکستگی: صدفی ،ناهموار

کیلواژ: ندارد

جلاء: شیشه ای تا نیمه الماسی

AL2O3: ترکیب شیمیایی

  • فلورسانس: قوی

 

 

 

 

یاقوت سبز -سفایر سبز

 

 

انگشتر با نگین یاقوت

 

انگشتر با نگین یاقوت

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *